Uruchomienie usługi wymiany walut dla wiodącej giełdy kryptowalutowej w Europie BitBay

środa,

Igoria Trade SA we współpracy z giełdą krypto walut BitBay uruchomiły internetowy kantoru wymiany walut dla klientów giełdy. Usługa ma on na celu umożliwienie klientom szybkiej i wygodnej wymiany takich tradycyjnych walut, jak EUR, USD i PLN. Rozwiązanie to powstało w odpowiedzi na pytania klientów, czy mogą np. wymienić euro na złotówki. Dzięki temu klienci BitBay nie muszą już korzystać z dodatkowych platform wymiany walut.

Operatorem usługi jest Igoria Trade S.A. Spółka ta powstała w 2011 r. w Warszawie. Jest dostawcą międzynarodowych usług doradczych oraz płatniczych dla przedsiębiorców i osób prywatnych. Uzyskała także status Europejskiej Instytucji Płatniczej. Oferuje również takie usługi, jak transfery i rachunek powierniczy Escrow.

Aby skorzystać z usługi w serwisie BitBay.pl należy przejść do zakładki „Kantor FIAT”. Następnie należy zapoznać się z regulaminem i kliknąć przycisk „Aktywuj”, aby przejść do kantoru. Kolejnym krokiem jest wybranie waluty, którą chcemy wymienić oraz waluty, na którą chcemy dokonać wymiany. Dzięki znakowi kłódki możemy sobie wybrać, czy wprowadzimy kwotę, którą chcemy wymienić czy kwotę, którą chcemy otrzymać. Ostateczna wartość jest obliczana automatycznie na podstawie aktualizowanych na bieżąco kursów wymiany walut. Transakcję zatwierdzamy, klikając przycisk „Wymień”.

Kantor FIAT jest dostępny tylko dla w pełni zweryfikowanych użytkowników. Minimalna wartość transakcji wynosi 25 zł, 10 euro lub 10 dolarów.